Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی اصغر سمیعی زفرقندی؛ کارشناس مسائل اقتصادی و رییس اسبق کانون صرافان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ایسکانیوز در خصوص علل افزایش نرخ دلار طی چند روز اخیر با بیان اینکه بالا رفتن قیمت ارز دلایل مشخصی دارد افزود:  نرخ تورم در کشور  ما بالای ۴۰ درصد است، در صورتی که نرخ تورم در کشورهایی که نرخ برابری پولشان را با دلار بسته اند و در واقع نرخ پولشان با دلار ثابت است، زیر ۴ درصد بوده و این تفاضل نرخ تورم راهی جز اینکه با افزایش نرخ ارز  نمایان شود ، ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد:  زمانیکه حجم نقدینگی  در حال افزایش است طبیعی است که تورم ایجاد شود، در حال حاضر ماهانه بین ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان به حجم نقدینگی اضافه می شود پس معلوم است که پیامد آن بالا رفتن نرخ تورم خواهد بود.

کارشناس اقتصادی بیان کرد: به نظر بنده، قبل از اینکه دلیل گران شدن دلار پرسیده شود باید گفت چرا ارزان شده است؟ در پاسخ باید گفت که  در ابتدای سال ۱۴۰۰ قیمت دلار حدود ۲۵ هزار تومان بود که بعد از آن قیمت پایین آمد. بهتر است بپرسیم که به چه علت از ۲۵ هزار تومان پایین تر آمد یا اینکه چرا به ۲۵ هزار تومان رسید، که بعد دوباره ارزان تر شد؟

سمیعی زفرقندی با اشاره به اینکه قیمت دلار بعد از عید به دو دلیل شروع به پایین آمدن کرد، یکی عرضه زیاد ارز و دیگری کنترل شدید تقاضا عنوان کرد:  خوش بینی مردم به بازار، به دلیل اخبار و تحولات در مذاکرات وین و اینکه شاید در  برجام به توافقاتی برسیم عرضه را  زیاد کرد به نتیجه رسیدن برجام برای مردم به این معنی است که پول ملی ما سریعا تقویت شده و ارز ارزان خواهد شد این تصور باعث شد افراد بسیاری که دلار پس انداز کرده بودند، قسمتی از آنرا  به بازارعرضه کنند.

وی بیان کرد: در چنین شرایطی که مردم عرضه را زیاد میکنند بانک مرکزی می بایست عرضه معمول خود را محدود  و حتی مقداری هم تزریق منفی داشته باشد، تا بتواند مقداری ارز از بازار جمع کند، تا تعادل در بازار حفظ شده و قیمت بدون دلیل پایین نیاید پس بانک مرکزی همواره  وظیفه دارد مانع از رخ دادن چنین تلاطماتی شود.

وی گفت: اگر بازار ارز تحت تاثیر بالا بودن نرخ تورم رو به بالا رود، جای تعجب نیست، ولی اگر در مقاطعی ناگهان قیمت ها ریزشی شود معلوم میشود یا آن بالا رفتن نرخ بی جا و غیر واقعی بوده  یا این ریزش غیرصحیح است.

 سمیعی زفرقندی تصریح کرد: توافق وین یا هر توافق دیگری با دنیا، می تواند در دراز مدت به اقتصاد کشور کمک کند، اما تاثیر آن زودهنگام نیست و نباید اجازه داده شود، هر اخم یا لبخندی در عالم سیاست،  بازار ما را تحت تاثیر قرار دهد،  اگر تحریم ها به ما تحمیل می شود، اثرش را ۵ تا ۱۰ سال دیگر متوجه می شویم همین طور اگر تحریم ها برداشته شود، تاثیر آن بزودی خود را نشان نمی دهد اما نکته ای که در این زمینه وجود دارد، ذهنیت مردم نسبت به این قبیل مسائل است که بلافاصله با بحث  پیش آمدن مذاکرات، خوش بین میشوند و اگر این اتفاق بزودی نیفتد ، بلافاصله سرخورده شده و برعکس عمل می کنند.

رییس اسبق کانون صرافان تاکید کرد:  در این زمینه مسئولان اقتصادی باید فکر مردم را روشن کنند. در حال حاضر مشکل اصلی که در اقتصاد ما وجود دارد بالا بودن نرخ تورم و چند نرخی بودن ارز است، چند نرخی بودن ارز عامل فساد و رانتخواری و باعث صدمات جبران ناپذیر به بدنه اقتصاد کشور عزیزمان شده  و همچنین سبب تضعیف روحیه جوانان فعال که به رانت دسترسی نداشته اند خواهد شد. همچنین تورم بالا در صورت استمرار ، علاوه بر معیشت،  به اخلاق جامعه نیز صدمه می زند.

پایان پیام/

صفورا طالب زاده کد خبر: 1113287 برچسب‌ها قیمت دلار افزایش قیمت

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: قیمت دلار افزایش قیمت نرخ تورم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۶۵۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد

قیمت طلا و ارز در بازار تهران امروز با کاهش همراه شده و هر گرم طلای ۱۸ عیار به کانال ۳.۳ میلیونی، سکه طرح جدید به کانال ۴۰ میلیونی و دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازگشته است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، قیمت انواع سکه، طلا و ارز در بازار داخلی نسبت به روزهای قبل با کاهش همراه شده و مشاهدات میدانی خبرنگار تسنیم از بازار ارز بیانگر خلوتی محسوس این بازار نسبت به هفته های قبل است.

قدرت نظامی پشتوانه ثبات اقتصاد/ریزش دلار به‌سمت کانال 50هزار

 

کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و ارز بعد از عملیات وعده صادق و پاسخ محکم ایران به اسرائیل و ناتوانی رژیم صهیونیستی آغاز شد و در روزهای قبل نیز با وجود تلاش دلال‌ها و سفته بازان برای مقاومت در برابر ریزش بیشتر قیمت‌ها، همچنان ادامه دارد.

بازگشت آرامش به منطقه و فروکش کردن خبرهای مربوط به جنگ و درگیری به همراه خبرهای مثبت سیاسی، سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان و رفت‌و امدهای سیاسی دیگر مسئولان،  سفر گروسی، رئیس سازمان انرژی اتمی به تهران، حضور پررنگ بازارساز در بازار ارز و ... از مهمترین دلایل کاهش ادامه دار قیمت ارز محسوب می شوند.

قیمت دلار در روزهای نخست هفته قبل برای ساعتی به کانال 50 هزار تومان هم بازگشته بود ولی در طول هفته به دلیل برخی خبرها درباره مالیات بر عایدی سرمایه و اعتصاب طلافروشان بازار وارد فاز افزایشی شد. برهمین اساس نیز دلار در بین کانال 61 تا 62 هزار تومان در نوسان بود. قیمت هر گرم طلای 18 عیار هم که تا 3.3 میلیون تومان پایین آمده بود در طول هفته بازهم به کانال 3.5 میلیون رسید ولی خیلی دوام نیاورد.قیمت سکه هم تا 43 میلیون تومان بالا رفته بود که آنهم دوام نداشت.

با این حال قیمت دلار از ظهر امروز باردیگر به مرز 60 هزار تومان رسید و هم اکنون دلار در معاملات بازاری‌ها وارد کانال 50 هزار تومان شده است؛ ضمن اینکه قیمت هر گرم طلای 18 عیار نیز وارد کانال 3.3 میلیونی و قیمت سکه طرح جدید نیز وارد کانال 40 میلیون تومان شده است.

مشاهدات میدانی از بازار ارز نیز بیانگر کاهش محسوس معاملات است و برخلاف روزهای پرتنش بازار دیگر خبری از هیاهو بین دلال‌ها نیست. قیمت دلار در کف بازار به مرز 60 و 50 هزار تومان رسیده است؛ طبق روال سابق، برخلاف تعداد بالای فروشنده در بازار امروز هم خریدار چندانی در بازار مشاهده نمی شود. هم اکنون دلال‌ها دلار را در کانال 59 هزار تومان از مردم می خرند. قیمت سکه طرح جدید نیز 40 میلیون و 600 هزار تومان اعلام می شود.

به گفته فعالان بازار، باتوجه به خبرهای مثبت سیاسی و حضور پرقدرت بازارساز در بازار و افزایش عرضه درهم باید در روزهای آینده شاهد ادامه روند کاهشی قیمت‌ها در بازار طلا و ارز باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد
  • دلار باز هم نزولی شد
  • پیش‌بینی جدید مشاوران املاک از قیمت مسکن در ماه‌های آینده/ الان خانه بخریم یا نخریم؟
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ کدام خودرو امروز گران شد؟
  • قیمت محصولات سایپا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ هاچ‌بک جدید سایپا گران شد
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن