Web Analytics Made Easy - Statcounter

ریزش قیمت دلار درحالی فعلاً متوقف شده و مسیر بازار ارز صعودی شده که دلایل مهمی از جمله نرخ شکنی برخی صادرکنندگان، افزایش تقاضای ارز از سوی واردکنندگان، تدوام ریزش بورس و البته مقاومت دلال‌ها برای جلوگیری از ضرر بیشتر در این وضعیت نقش داشته اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سیر صعودی قیمت‌ها درحالی بار دیگر در بازار ارز آغاز شده که قیمت دلار طی چهار روز گذشته با ریزش 7 هزار تومانی همراه شده بود ولی در ادامه با برخی تحرکات از طرف تقاضا در بازار مسیر قیمتی برای ارز تغییر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش قیمت ها درحالی در بازار رخ داده که قیمت دلار از 30 هزار تومان ظهر چهارشنبه هفته قبل به 23 هزار تومان در صبح روز یکشنبه 18 آبان رسید ولی این مسیر قیمتی خیلی دوام نداشت و از عصر دیروز تحرکاتی برای افزایش قیمت ها در بازار حس می شود که ماحصل آن بازگشت دلار به کانال‌های بالاتر بود.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

این درحالی است که بعد از اعلام نتایج انتخابات آمریکا، از میزان خریدهای هیجانی در بازار ارز کاسته شده و اکثریت بازار از ترس ریزش بیشتر قیمت‌ها فروشنده شده بودند؛ مهمترین عامل تأثیرگذار در بازار ارز از دیدگاه فعالان حاضر در خیابان فردوسی، چشم انداز مثبت به آینده بازار است؛ از آنجایی که از ماه قبل بازار به انتخابات امریکا چشم دوخته بود و براساس نظرسنجی‌های قبل از انتخابات جهت‌گیری ارز مشخص می شد با نهایی شدن گزینه ریاست جمهوری آمریکا، سناریوهای بدبینانه برای آینده کنار رفته و بازار با امیدواری به آینده باید شاهد ریزش قیمت ها باشد.

اما افزایش مجدد قیمت ارز در بازار دلایل مشخصی دارد که از جمله آنها می توان به مقاومت صادرکنندگان برای فروش ارز به قیمت روز اشاره کرد؛ صادرکننده ها سعی دارند نرخ های پیشنهادی برای فروش ارز را بالاتر از قیمت های بازار اعلام کنند و همین موضوع باعث شده تا قیمت ارز تغییر مسیر دهد و افزایشی شود.

برخی صادرکننده ها از دیروز، نرخ فروش ارز را بالاتر از نرخ های بازار اعلام می کنند که همین امر سبب شده جو روانی بازار افزایشی شود؛ بعنوان نمونه در مقطعی که درهم در بازار آزاد 6700 تومان قیمت خورده بود، نرخ پیشنهادی صادرکننده ها برای درهم 7 هزار الی 7300 تومان بود.

موضوع مهم دیگری که از قبل هم پیش بینی می‌شد که باعث افزایش تقاضا و قیمت‌ها در بازار شود، واردات با ارز متقاضی برای ترخصی کالاهای رسوب کرده در گمرک است که حواشی زیادی را هم در هفته های اخیر داشته است؛  این سیاست که با اصرار وزارت صمت و گمرک و تصمیم دولت اجرایی شده موجب افزایش تقاضا برای ارز در بازار شده و همین موضوع هم دقیقاً در شرایط ریزشی بازار موجب شد تا ترمز کاهش قیمت کشیده شود و دلار تغییر جهت دهد.

برخی کارشناسان اقتصادی می گویند: دلیل افزایش قیمت ارز، اقدام اخیر وزارت صنعت در باز کردن ارز اشخاص و ایجاد تقاضای گسترده برای خرید ارز در بازار است بنحوی که واردکنندگان در حال ایجاد تقاضای گسترده برای خرید ارز هستند و همین باعث شده بجای اینکه ارز به حدود 20 هزار تومان برسد در کانال‌های بالاتر بسته شود.

هرچند واردات با ارز اشخاص مخالفان و موافقان زیادی داشته و تا الان هم مخالفت جدی بانک مرکزی باعث توقف این سیاست شده بود ولی از هفته قبل با تصمیم دولت سرانجام این سیاست اجرایی شده است، هر چند هنوز هم بانک مرکزی سعی دارد مانع از اجرای این سیاست شود.

طبق خبرهای منتشر شده در محافل خبری، رئیس کل بانک مرکزی طی نامه‌ای به رئیس جمهور از ترخیص کالاها از گمرک بدون تائید و کد رهگیری بانک مرکزی به شدت انتقاد و خواستار جلوگیری از آن شده است. همتی این اقدام را دلیل اصلی رشد تقاضای ارز برای کالاهایی دانسته که بدون انتقال ارز در گمرک دپو شده بوده است.

دلیل دیگر برای بازگشت قیمت ارز، تداوم ریزش در قیمت سهام و بورس است و علیرغم اینکه پیش بینی می شد، سرمایه های فراری از بازار ارز و سکه به سمت بورس برود و موجب بازگشت بورس شود، ولی همچنان سهامداران از این بازار گریزان هستند و احتمالا بخشی از این سرمایه ها مجدد به سمت بازار ارز رفته باشد.

اما نکته مهم دیگر که باعث شده تا ریزش قیمت ارز فعلاً متوقف شود، مقاومت دلال‌ها و دارندگان ارز در مبالغ بالاست؛ این روشی است که سال‌هاست مورد استفاده دلال‌هاست تا با نوسان گیری از ضررهای زیاد خود بکاهند.

در این ایام نیز دلال‌ها همزمان با ریزش قیمت ها دست به کار شده اند تا با افزایش موقتی قیمت ها هم که شده دلارهایی که در قیمت های بالا خریده بودند را به ریال تبدیل کرده و با نوسان گیری های متعدد در طول این روزها بازهم سودهای کلان به جیب بزنند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بانک مرکزی قیمت ارز قیمت دلار صرافی ملی قیمت دلار بانک مرکزی قیمت ارز قیمت دلار صرافی ملی قیمت دلار بانک مرکزی هزار تومان قیمت ها قیمت دلار ریزش قیمت بازار ارز قیمت ارز دلال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۱۴۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قیمت دلار در راه است؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،روند شاخص ارزی در تعطیلات هفته قبل برخلاف گذشته کاهشی بود. به‌طور معمول در روزهای تعطیل و نیمه‌تعطیل فعالان افزایشی با استفاده از عمق کم معاملات اقدام به رشد نرخ ارز می‌کنند، اما در چند روز گذشته این اتفاق رخ نداد و نرخ فردایی دلار کاهشی ثبت شد. همچنین در روزهای اخیر انتشار یک خبر جدید از سوی سازمان امور مالیاتی نیز احتمال بازگشت رونق به بازار طلا را افزایش داد.

دنیای اقتصاد نوشت:روند معاملات فردایی دلار در بازار تعطیل روز شنبه کاهشی بود. به عقیده برخی از کارشناسان میل بازار ارز غیررسمی به افت قیمت است. پس از تخلیه هیجانات و ریسک‌های سیاسی بازار در هفته‌های اخیر نرخ ارز غیررسمی دچار یک افت قیمت چشمگیر شد. به‌طور مثال قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که برای ساعاتی در کانال ۷۰ هزار تومانی قیمت خورده بود تا رقم ۶۰ هزار و ۶۰۰ تومان کاهش یافت. این افت قیمت چشمگیر سبب شد برخی از فعالان ارقام پایین‌تر را نقطه ورود مناسب جهت خرید دارایی تلقی کنند و در نتیجه یک تقاضای جدید وارد بازار شد. پس از ورود تقاضای مذکور شاخص‌های ارزی دچار اصلاح نرخ شدند و قیمت دلار آزاد مجددا به کانال ۶۲ هزار تومانی بازگشت. اما مشاهدات به عمل آمده از روند معاملات این ارز گویای آن است که نرخ به سطوح قیمتی پایین‌تر میل می‌کند. عمدتا در روزهای تعطیل، معامله‌گران خرد با استفاده از غیبت معامله‌گران کلان اقدام به رشد نرخ در بازار فردایی می‌کنند. اما این در حالی است که در روز شنبه نه تنها این اتفاق صورت نگرفت، بلکه نرخ‌های فردایی از آخرین نرخ نقدی هفته گذشته نیز پایین‌تر ثبت شد. به عقیده برخی از تحلیلگران کاهش ریسک‌های سیاسی در کنار وجود سیگنال‌هایی از بهبود شرایط منطقه سبب شده تا چشم‌انداز نرخ ارز برای برخی از فعالان بازار با ثبات یا کاهشی باشد. گفتنی است که هر برگ اسکناس دلار در بازار غیررسمی روز پنج‌شنبه با حدود ۱۵۰ تومان کاهش نسبت به نرخ روز چهارشنبه در رقم ۶۱ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد. این در حالی است که نرخ ارز مذکور در بازار فردایی روز شنبه در بازه قیمتی ۶۱هزار تا ۶۱ هزار و ۵۰۰ تومان ثبت شد.

طلافروشان کوتاه می‌آیند؟
در روز پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه سازمان امور مالیاتی کشور در اطلاعیه‌ای فرآیند ثبت صورت‌حساب الکترونیکی را شفاف‌سازی کرد. به گزارش روابط عمومی سازمان امور مالیاتی کشور؛ «در راستای تسهیل تکالیف مودیان مالیاتی، مودیانی که ملزم به صدور صورت‌حساب الکترونیکی شده‌اند از جمله مودیان طلا و جواهر، اختیار دارند از طریق ثبت صورت‌حساب در سامانه مودیان یا سایر سامانه‌های دولتی از جمله سامانه جامع تجارت صورت‌حساب‌های خود را ارسال نمایند. بدیهی است در صورت ارسال صورت‌حساب از طریق سامانه جامع تجارت و دریافت تاییدیه ثبت آن در سامانه مودیان (تاییدیه مذکور در سامانه جامع تجارت نیز قابل نمایش است)، در اجرای تبصره ۳ ماده ۸ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان الحاقی طی ماده (۶) قانون تسهیل تکالیف مودیان نیازی به ثبت مجدد صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان توسط مودی نخواهد بود.»

در هفته‌های اخیر بازار طلای کشور شاهد واکنش منفی فعالان این صنف نسبت به الزام ثبت صورت‌حساب‌های خود در سامانه‌های دولتی بود. این واکنش منفی در مواردی به شکل اعتصاب و ممانعت معامله‌گران از فروش طلا نمایان شد. حال به‌نظر می‌رسد سازمان امور مالیاتی با هدف تسهیل کار معامله‌گران اقدام به انتشار این اطلاعیه کرده است. باید دید در روزهای پیش‌رو فعالان بازار طلا نسبت به این اطلاعیه چه واکنشی نشان خواهند داد و آیا بازار طلا به ‌سازوکار عادی خود بازخواهد گشت یا خیر؟

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902911

دیگر خبرها

  • بازار رمزارز‌ها / زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ ریزش شدید قیمت‌ها در بازار
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان/ زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا/ قیمت طلا ممکن است از این عدد فراتر رود
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • نرخ‌گذاری دلار کانال‌های تلگرامی در روز تعطیل/ خرید و فروشی نیست
  • طلای جهانی پس رفت
  • شیب تند کاهش قیمت خودرو در بازار / ریزش سنگین پژو پارس
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳