Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-05@11:29:54 GMT

دلیل افزایش قیمت گوجه فرنگی چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۷۳۸۴۴

دلیل افزایش قیمت گوجه فرنگی چیست؟

به گزارش صدای ایران، رئیس اتحادیه میوه و تره‌بار تهران می‌گوید: قیمت هر کیلو گوجه در بازارهای صادراتی یک دلار معادل ۲۹ هزار تومان است. بنابراین با نرخِ فعلیِ قیمت دلار صادرات گوجه جذاب شده و از این‌رو دلار قیمت گوجه را گران کرد.

به نوشته تجارت نیوز، آن طور که فعالان بازار میوه و تره‌بار می‌گویند علت افزایش قیمت گوجه به سه عامل بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عامل اول این است که اخیرا صادرات این صیفی‌جات(گوجه) آزاد شده است. عامل دوم به افزایش قیمت دلار ارتباط دارد و عامل سوم نیز تقاضا در بازار بالا گرفته است. به هر حال نباید فراموش کرد که هرگاه صادرات کالایی رونق می‌گیرد مسئولان بدون در نظر گرفتن نیاز داخل مجوز صادرات آن کالا را به بازارهای خارجی تائید می‌کنند.

همبن مساله باعث می‌شود که تقاضا در بازار بالا بگیرد و در نهایت باعث کمبود کالاها در بازار داخل ‌شود.

صادرات گوجه جذاب شد
براساس مشاهدات میدانی در واحدهای صنفی قیمت هر کیلو گوجه به 18 هزار تومان می‌رسد؛ همچنین در مناطق متوسط شهر تهران نیز قیمت هر کیلو گوجه از 11 هزار تومان شروع و با قیمت 14 هزار تومان هم فروهخته شده است.

رییس اتحادیه میوه و تره‌بار با تایید این موضوع به تجارت‌نیوز می‌گوید: با آزاد شدن صادرات گوجه به کشورهای همجوار قیمت گوجه در بازارهای داخلی گران شد. قیمت هر کیلو گوجه در بازارهای صادراتی یک دلار معادل 29 هزار تومان است. بنابراین با نرخ فعلی قیمت دلار صادرات گوجه جذاب شده است و از این‌رو دلار قیمت گوجه را گران کرد.

اسدالله کارگر افرود: امروز با گشت در سطح شهر قیمت گوجه در واحدهای صنفی را بررسی کردیم. با توجه به تغییر فصل و صادرات این کالا به بازارهای منطقه گوجه‌ها قیمت معقولی داشت؛ این در حالی است که گزارش‌های شفاهی قیمت‌های دیگری را نشان می‌دهند. قیمت گوجه در منطقه متوسط شهر تهران از 10 هزار تومان شروع و به قیمت 14 هزار تومان می‌رسد. همچنین در مناطق شمال شهر تهران هم قیمت هر کیلو گوجه بین 15 تا 18 هزار تومان است.

تاثیر کیفیت بر قیمت گوجه
فعالان بازار میوه می‌گویند میزان افزایش قیمت گوجه به نوع کیفیت آن بستگی دارد؛ چرا که مردم با پرداخت بهای بالای این دسته از صیفی‌جات بر میزان ماندگاری این کالا حساس هستند. رئیس اتحادیه میوه و تره‌بار هم با تایید صحبت فعالان بازار اظهار کرد: علاوه بر رشد قیمت دلار تغییر فصل نیز در افزایش قیمت گوجه و سایر صیفی‌جات و میوه اثرگذار است.

کارگر بیان کرد: با باز شدن مرزها صادرات نیز برای تجار جذاب شده چرا که فروش یک کیلو گوجه در بازارهای خارجی بیش از دو برابر در بازارهای داخلی است.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: قیمت گوجه فرنگی تره بار نوسان دلار قیمت هر کیلو گوجه افزایش قیمت گوجه گوجه در بازارهای میوه و تره بار صادرات گوجه هزار تومان قیمت دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۷۳۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت

منصور پوریان در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران  جوان، قیمت کنونی هرکیلو بره نر را ۲۱۵ هزار تومان و دام سنگین  ۲۰۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: قیمت کنونی هر کیلو گوشت گوسفندی در فروشگاه ها و قصابی ها ۵۳۰ تا ۵۵۰ هزار تومان و گوشت نر گوساله ۰ تا ۴۲۰ هزار تومان است.

پوریان ادامه داد: عرضه گسترده دام زنده موجب شده تا گوشت به قیمت واقعی خود برسد.

رئیس شورای تامین کنندگان دام با بیان اینکه جمعیت دام سبک به بیش از ۷۱ میلیون راس و دام سنگین ۵.۵ میلیون راس رسیده است، افزود: با توجه به افزایش زایش دام ها در فصل بهار، روند جمعیت دامی افزایش می یابد که این مهم به نفع مصرف‌کنندگان داخلی است.

به گفته او، بنابر برنامه ریزی های صورت گرفته واردات  روزانه گوشت گرم به ۶۰۰ تن می رسد.

پوریان گفت: واردات و توزیع مناسب گوشت منجر به اشباع شدن بازار می شود که در نتیجه این امر موجب شده تا دام زیادی روی دست تولیدکننده بماند که صادرات دام سیاست مناسبی در راستای تنظیم بازار و تعدیل قیمت محسوب می شود. گفتنی است با توجه به زایش های زمستان و بهار امکان صادرات ۵۰۰ هزار راس دام به بازارهای هدف وجود دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • سالانه ۱۸۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کل کشور است
  • کاهش ریسک ابتلا به سرطان با مصرف روزانه ۲ عدد گوجه فرنگی
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟
  • افزایش ۸۰ درصدی ارزش صادرات سمنان در سال جدید
  • گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد
  • افزایش ۴۸درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی
  • کاهش قیمت قیمت نوبرانه‌ها تا این تاریخ | قیمت عمده گوجه سبز و توت فرنگی
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین