Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-05@14:11:26 GMT

دلیل افزایش این روزهای قیمت دلار

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۵۰۰۷۱

دلیل افزایش این روزهای قیمت دلار

باشگاه خبرنگاران جوان: اقتصاد کشور ما دیگر چند سالی است که با فراز و نشیب‌های و سریال پرحاشیه نوسانات بازار ارز عجین شده است.

نوسانات نرخ ارز عامل پر قدرتی در اقتصاد بیمار کشور ما است که سبب شده تا این بازار، بستری بکر و پر سود برای سودجویی افراد همیشه در صحنه، یعنی دلالان و سوداگران باشد. این نکته را هم باید در نظر گرفت که این بازار هم مانند دیگر بازار‌ها با چاشنی سایه سنگین نظارت و مدیریت همراه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین از آنجایی که عمر برنامه‌ها و وعده‌های دولتمردان برای تعادل بخشی به این بازار تنها پس از گذشت چند روز به پایان می‌رسد و بازار مجددا با همان التهاب همیشگی به کار خود ادامه می دهد. نمونه بارز آن، وعده رئیس بانک مرکزی و وعده توخالی به تعادل رسیدن بازار ارز است.
علاوه بر این موارد، وجود تقاضای کاذب در بازار موجب می‌شود نرخ ارز همیشه در بالاترین قیمت باشد، البته نبود برنامه مشخص برای مدیریت بازار ارز هم نقش پر رنگی در تشدید این التهاب دارد. ناگفته نماند که موضوع عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات هم می‌تواند امری تاثیرگذار در رشد نرخ ارز باشد.

خالی از لطف نیست اگر بگوییم که در حال حاضر بازار ارز یکی از مناسب‌ترین بخش‌های غیر مولد برای سودآوری و درآمد زایی است، اما هجوم نقدینگی به این بخش به راحتی مهر تعطیلی بر سر در بخش‌های مولد کشور که دست بر قضا ارز آور هم بوده زده است.

در شرایط فعلی، اقتصاد کشور در وضعیت رکود قرار گرفته و موجب توجه بیش از حد مردم به بازار طلا و ارز شده است. همین تقاضا ها موجب افزایش سرسام آور قیمت طلا و دلار شده است.

راهکار مشخصی برای کنترل بازار ارز وجود ندارد

کامران ندری عضو پژوهشکده پولی و بانکی در گفت‌وگو با خبرنگار بانک و بیمه باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص علت افزایش نرخ ارز طی روزهاى گذشته اظهار کرد: افزایش چند برابری ارزش سهام شرکت‌ها با توجه به نبود مبنای مشخص از یک طرف و محدودیت‌های ارزی از سمت دیگر موجب رشد نرخ ارز شده است.

وى با اشاره به عامل اول افزایش نرخ ارز بیان کرد: رشد غیر منطقی ارزش سهام در بازار سرمایه منجر به ریزش بازار و افزایش قیمت می‌شود مواردی که به افراد گوشزد شد، اما توجهی به آن نشد.

این کارشناس اقتصادى با تاکید بر اینکه نرخ ارز وابسته به میزان عرضه آن است، تصریح کرد: شرایطی که پس از سال جدید در بازار سرمایه بوجود آمد این اجازه را به ایجاد تعادل در دیگر بازار‌ها نمی‌داد. نمی‌شود در یک بازاری بازدهی بالا باشد، اما قیمت‌ها روند نزولی داشته باشند.

وی ادامه داد: توجه داشته باشید که هم اکنون شاخص بورس نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵ برابر افزایش یافته و این رشد ۵ برابری شاخص متاثر از سیاست‌های نادرست است لذا هم اکنون این سقوط در بازار سرمایه و افزایش قیمت ها در بازار‌های دیگر به علت تعادل بخشی صورت گرفته است.

ندری با اشاره به اینکه وضعیت حاکم در بازار ارز متاثر از نبود برنامه‌ای مشخص برای کنترل بازار است، تشریح کرد: راهکار مشخصی برای کنترل بازار ارز وجود ندارد، اما شاید عاملی که می‌تواند سبب بهبود شرایط بازار ارز شود، افزایش سود سپرده بانکی و اوراق بهادار دولتی است.

دو نرخی بودن قیمت ارز و فاصله گرفتن قیمت دلار در بازار آزاد و صرافی‌های بانکی موجب سود‌های کلان میلیونی در بین مردم شده است؛ بنابراین بازاری پر سود‌تر از بازار ارز نمی تواند پیدا کرد.

طی چند روز گذشته بازار ارز افراد زیادی را به سمت خیابان فردوسی و صرافی‌ها کشانده است. مردم ارز سهمیه‌ای خود را با قیمت کمتر می خرند و در بازار آزاد با ۴ میلیون سود می فروشند. کافیست گشتی در خیابان فردوسی زده باشید تا خودتان از نزدیک شاهد این معاملات بین مردم و صرافی‌ها باشید.

این صحبت‌ها در حالی مطرح است که همتی رئیس بانک مرکزی اخیرا عنوان کرده است: بانک مرکزی اولویت خود را بر تقویت ثبات و جلوگیری از نوسانات ناشی از سفته بازی و کمک به پایداری اقتصاد و تولید قرار داده است.
تاثیر قیمت ارز از بازار‌های موازی

بیژن ملازاده کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص اتفاقات اخیر در بازار ارز اظهار کرد: افزایش قیمت دلار از هفته گذشته آغاز شد، برخی از فعالان بازار زمانی که شاخص ارزی را در محدوده بالا دیدند با اطمینان بیشتر وارد بازار ارز شده و موقعیت خرید به خود گرفتند. از این رو قیمت دلار افزایش یافت.

وی ادامه داد: البته فضای مجازی هم در مورد عرضه سنگین بازارساز بی تاثیر نبود. عرضه دلار کاهش یافت و تقاضا روز به روز بیشتر شد. البته دلیل اصلی افزایش تقاضا فقط کاهش عرضه دلار نیست، بلکه بعضی از افراد امیدوار هستند که دلار به افزایش قیمت خود ادامه دهد و بتوانند از این میان سودی ببرند.

ملازاده افزود: قیمت ارز از سایر بازار‌ها تاثیر می‌پذیرد. اگر بازدهی در سایر بازار‌ها کم شود، تقاضا در بازار ارز افزایش یافته و قیمت افزایش می‌یابد. همچنین تشدید تحریم‌های اقتصادی و کاهش درآمد ارزی، بازار ارز را تحت تاثیر قرار داده است. از این رو توان بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز کاهش می‌یابد.

حال امیدواریم بانک مرکزی همیشه در صحنه، فکری به حال وضعیت زندگی مردم کشور کند، زیرا افزایش قیمت ارز موجب برهم زدن زندگی تک تک افراد در جامعه و به دنبال آن جامعه‌ای ضعیف با تورم بالا را به وجود می‌آورد. همچنین نیاز است دولت آستین بالا بزند و فکری به حال دلار ۲۵ هزار تومانی کند.

منبع: فردا

کلیدواژه: نرخ ارز بانک مرکزی افزایش قیمت بانک مرکزی بازار ارز قیمت دلار قیمت ارز بازار ها نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۵۰۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت دلار در بازار باز هم پایین تر می آید؟

امتداد - نرخ اسکناس آمریکایی در بازار روز گذشته مجددا به کانال پایین‌تر بازگشت. بررسی‌ها نشان می‌دهد قیمت دلار آزاد در روزهای اخیر در حال رفت و برگشت میان کانال‌های ۶۰، ۶۱ و ۶۲ هزار تومانی بوده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  روزنامه دنیای اقتصاد نوشت:ورود و خروج معامله‌گران به بازار در کنار قدرت‌نمایی اخبار در حال تحت تاثیر قرار دادن نرخ ارز است. به عقیده کارشناسان کف و سقف تقریبی دلار در حال حاضر نیمه نخست کانال ۶۰ هزار تومانی و مرز کانال‌های ۶۲ و ۶۳ هزار تومانی است.

تابلوهای بازار ارز تهران در روز گذشته قرمز بود. پس از اصلاح نرخ صورت گرفته در بازار روز سه‌شنبه و رشد نرخ‌ها در این روز، روند بازار در روز گذشته مجددا کاهشی شد. به‌نظر می‌رسد دلار در روز سه‌شنبه سقف مقاومت جدید خود را محک زده است.

سیگنال‌های موجود در اخبار به نفع بازارساز است. اخباری مانند گشایش‌های ارزی جدید و احتمال تداوم یافتن مذاکرات با غرب و از همه مهم‌تر آمار و ارقام منتشر شده در رابطه با میزان فروش نفت کشور در ماه‌های اخیر، از جمله مواردی است که در کنترل انتظارات تورمی به بازارساز کمک می‌کند. حال باید دید بانک مرکزی با توجه به ذخایر ارزی خود مایل به ثبات‌بخشی به بازار است یا تمایل دارد نرخ ارز به روند کاهشی خود ادامه دهد. کاهش دمای بازار ارز

دیروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه روند نرخ شاخص‌های ارزی در معاملات غیررسمی بازار ارز تهران کاهشی بود. هر برگ اسکناس دلار آزاد که در روز سه‌شنبه با رشد قیمت هزار و ۵۵۰ تومانی به نیمه کانال ۶۲ هزار تومانی رسیده بود، فعالیت خود در بازار صبح روز گذشته را با افت قیمتی حدود ۵۰۰ تومانی در مرز کانال‌های ۶۱ و ۶۲هزار آغاز کرد.

در ادامه بازار دیروز روند کاهشی این ارز شدت بیشتری به خود گرفت به‌صورتی که آخرین نرخ نقدی بازار با اختلافی ۸۰۰ تومانی نسبت به نرخ روز پیشین در رقم ۶۱ هزار و ۷۵۰ تومان ثبت شد. این در حالی است که روند کاهشی ارزهای دیگر بازار مانند یورو و پوند از دلار نیز شدیدتر بود. هر برگ اسکناس یورو در عصر روز گذشته حدود هزار و ۱۵۰ تومان ارزان‌تر از نرخ پیشین در رقم ۶۶ هزار و ۱۵۰ تومان معامله شد. پوند نیز با افت قیمتی هزار و ۳۰۰ تومانی در رقم ۷۷ هزار و ۴۰۰ تومان به فروش رسید. برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد
  • دلار باز هم نزولی شد
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • بازار رمزارز‌ها / زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان/ زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا/ قیمت طلا ممکن است از این عدد فراتر رود
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!
  • قیمت دلار در بازار باز هم پایین تر می آید؟